ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ »ΠΑΡΙΣΙ

ΜΙΚΡΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 6 ημέρες

Τιμή (από):0.00

ΜΙΚΡΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 6 ημέρες
επιστροφή
ΜΙΚΡΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙΣΙ - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ - ΒΡΕΤΑΝΗ - ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ
Αναχωρήσεις: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ !!!
Έξοδα κατά άτομο για:
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδιά Φόροι
€ ΑΠΟ 965 € ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ € ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ € 115 AF
Ξενοδοχείο ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά AIR FRANCE
Διατροφή CONTINENTAL BREAKFAST
ΜΙΚΡΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ( 6 ημέρες )

 

1. ΑΘΗΝΑ - (ΠΑΡΙΣΙ) - ΤΟΥΡ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. ¶φιξη και άμεση αναχώρηση για τον "Κήπο της Γαλλίας", την Κοιλάδα του Λίγηρα, με τα περίφημα Κάστρα της. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε πρώτα μια μικρή στάση στην Ορλεάνη, την πόλη που γεννήθηκε η ηρωίδα της Γαλλίας, η Ζαν Ντ' Αρκ (Ιωάννα της Λωραίνης). Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Σαμπόρ, το μεγαλύτερο Κάστρο της περιοχής, με στρογγυλούς Πύργους και 440 δωμάτια, με την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο κάστρο του Μπλουά, στην καρδιά της ομώνυμης πόλης, στις όχθες του ποταμού Λίγηρα. Ακολουθεί επίσκεψη στο ωραιότερο ίσως Κάστρο της περιοχής, το Σενονσώ, που είναι κτισμένο πάνω στον Σερ, παραπόταμο του Λίγηρα, σε αναγεννησιακό ρυθμό και με πλούσιο εσωτερικό (ταπισερί, πίνακες και έπιπλα του 16ου αιώνα). Το απόγευμα καταλήγουμε στην κοντινή πόλη Τουρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2. ΤΟΥΡ - (ΡΕΝ - ΣΕΝ ΜΑΛΟ - ΜΟΝΤ ΣΕΝ ΜΙΣΕΛ)
Σύντομη βόλτα στην πόλη της Τουρ με τα πόδια. Η Τουρ αποτελεί την πρωτεύουσα της κομητείας της Τουραίν και υπήρξε παλιά πρωτεύουσα της Γαλλίας κατά την εποχή του Λουδοβίκου του 11ου. Αναχώρηση κατόπιν για τη Ρέν, παλιά πρωτεύουσα της Βρετάνης, που ο ποταμός Βιλέ τη χωρίζει στα δύο. Κύρια σημεία της πόλης οι πολλές όμορφες πλατείες, το Δημαρχείο και το Δικαστικό Μέγαρο, με το αξιόλογο εσωτερικό του (παλιό Κοινοβούλιο), τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, το Μέγαρο των Μουσείων και τα παραδοσιακά και πολύχρωμα σπίτια της. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε κατόπιν τη διαδρομή μας, για να επισκεφθούμε δύο μοναδικά αξιοθέατα της περιοχής. Το Σαν Μαλό, λιμάνι στη Μάγχη και όμορφο οχυρό πάνω σε γρανίτη, δίπλα στην ακτή, με άθικτα σχεδόν Τείχη και θαυμάσιους Πύργους. Θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια και θα αναχωρήσουμε για το καταπληκτικό Μον Σεν Μισέλ, το οποίο ανακυρήχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Βρίσκεται πάνω σε βραχώδες νησάκι δίπλα στην ακτή και στην κορυφή του Πύργου του βρίσκεται το αβαείο (μοναστήρι) και το επίχρυσο άγαλμα του Αγίου Μιχαήλ. Από κάτω μέσα από τα Τείχη, βρίσκεται το μικρό γραφικό χωριό με στριμωχτά σπιτάκια με αετώματα. Μετά την επίσκεψη, μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
3. ΣΕΝ ΜΑΛΟ - (ΝΤΟΒΙΛ - ΤΡΟΥΒΙΛ - ΡΟΥΕΝ) - ΠΑΡΙΣΙ
Το πρωί αναχωρούμε για τη Νορμανδία. Πρώτα θα επισκεφθούμε τη Ντοβίλ, την πιο κοσμική λουτρόπολη της Νορμανδίας, με πολλούς όμορφους κήπους και πλούσια τουριστική υποδομή. Δίπλα της η δίδυμή της πόλη Τρουβίλ, που τις χωρίζει ο ποταμός Τουκ και τις ενώνει γέφυρα. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση κατόπιν για τη Ρουέν, πρωτεύουσα της ¶νω Νορμανδίας, που είναι χτισμένη κατά μήκος του Σηκουάνα. Στη δεξιά όχθη βρίσκεται η παλιά μεσαιωνική πόλη. Κυριότερο αξιοθέατο ο πανέμορφος Καθεδρικός γοτθικός ναός Νοτρ Νταμ και ακόμη το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, το Μεσαιωνικό Ρολόι, το Δικαστήριο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, η εκκλησία Σεν Ουέν και η πλατεία Βιε Μαρσέ, με τα γραφικά ξύλινα σπίτια. Εδώ κάηκε ζωντανή η Ζαν Ντ' Αρκ, που τιμάται εδώ και υπάρχει μνημείο, η ομώνυμη εκκλησία και μουσείο γι΄αυτήν. Αναχώρηση κατόπιν για το Παρίσι. ¶φιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4. ΠΑΡΙΣΙ - (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ) - ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ 
Για μια διαφορετική άποψη του Παρισιού, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε σήμερα τα εισιτήρια που σας δώσαμε για τα Bateaux Parisiens, για μια μικρή Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα (χωρίς μεταφορές προς/από τις προβλήτες). Θα κυλήσετε απαλά κάτω από θρυλικές γέφυρες και θα δείτε γωνιές ιστορικές που δεν βλέπονται, παρά μόνο με πλοιάριο. Ανεβείτε και στο Παλαί ντε Σαγιώ για μια μοναδική φωτογραφία του Πύργου του Αϊφελ και αν θέλετε περπατήστε μέχρι το μεγαλοπρεπές αλλά και κομψό ατσάλινο δημιούργημα. Σχετικά κοντά βρίσκεται το Μουσείο Ντορσέ, με έργα Ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Το βράδυ, για να θυμάστε για πάντα τη βραδινή ζωή του Παρισιού, κάνετε κράτηση για κάποιο από τα διάσημα φαντασμαγορικά σώου.
5. ΠΑΡΙΣΙ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ 
Σήμερα στο πρόγραμμα μας έχουμε την μισής ημέρας εκδρομή, πρώτα με την επίσκεψη στις Βερσαλλίες, τα ανάκτορα
πρότυπο των περισσοτέρων παλατιών στην Ευρώπη. Αφού σας δοθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία
του παλατιού μπορείτε αν θέλετε να το επισκεφθείτε πληρώνοντας τη σχετική είσοδο ή να περιηγηθείτε στους κήπους του.
Στη συνέχεια επιστρέφοντας στην πόλη θα επισκεφθούμε το μουσείο του Λούβρου. Εκεί σας περιμένουν μαζί με άλλα εκθέματα, οι τρεις Βασίλισσες του Λούβρου, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η αινιγματική Τζοκόντα του Ντα Βίντσι. Πριν φύγετε φωτογραφήστε τις πολυσυζητημένες γυάλινες Πυραμίδες που "φυτεύθηκαν" μάλλον επιτυχώς για να δεχτούν τα εκατομμύρια των επισκεπτών του τεράστιου Μουσείου. Δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά της επιστροφής σας από το Μουσείο στο ξενοδοχείο. Συνεχίστε αν θέλετε και στις άλλες πτέρυγες του μουσείου. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη. Τελειώστε την ημέρα σας στη χαρούμενη ατμόσφαιρα του Καρτιέ Λατέν ή στην περιοχή της Όπερας, κάνοντας και τις αγορές σας.
6. ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ
Τελευταία μέρα του ταξιδιού μας. Πρωινό ελεύθερο. Ετοιμάζετε τα πράγματά σας (πριν τις 12) και τα τοποθετείτε στον ειδικό
χώρο φύλαξης αποσκευών του ξενοδοχείου σας. Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την ώρα συγκέντρωσής σας για τη μεταφορά στο αεροδρόμιο. Για αγορές η "Γκαλερύ Λαφαγιέτ" και το "Πρεντάν", σίγουρα θα καλύψουν το χρόνο σας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.
 
Σημείωση:
Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Η σειρά των διανυκτερεύσεων και επισκέψεων μπορεί να αλλάξει.
Tα ομαδικά ταξίδια περιλαμβάνουν 9 Βασικές Υπηρεσίες:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ειδικών ναύλων ή εισιτήρια πλοίων στις αναφερόμενες καμπίνες (στις οδικές εκδρομές και τις Κρουαζιέρες)
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια εξωτερικού ή χρήση πολυτελών πούλμαν (οδικές εκδρομές)
  • Οι διανυκτερεύσεις ανάλογα με τη διάρκεια κάθε εκδρομής σε ξενοδοχεία ή καμπίνες της κατηγορίας του τιμοκαταλόγου
  • Πρόγευμα καθημερινά και τα αναφερόμενα στον τιμοκατάλογο γεύματα
  • Ξεναγήσεις - Εκδρομές σύμφωνα με τα προγράμματα
  • Τοπικοί ξεναγοί (όπου περιλαμβάνονται)
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Συνοδός (άνω των 20 ατόμων)
  • Φ.Π.A