ΕΥΡΩΠΗ »ΡΩΣΙΑ

8 ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΣΧΑ / ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Τιμή (από):1335.00

Mόσχα - Αγ. Πετρούπολη 8 ημέρες/7 νύχτες

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για τη Μόσχα (με ενδιάμεσο σταθμό). Άφιξη στη ρωσική πρωτεύουσα το μεσημέρι και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Επισκεφθείτε τον πεζόδρομο Άρμπατ, που συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες αλλά και ντόπιους, με τους πλανόδιους καλλιτέχνες και τα διαφόρων ειδών μαγαζιά, για αγορές, καφέ, ποτό κ.ά. Σας προτείνουμε ακόμη μια βόλτα στο περίφημο "μετρό" της Μόσχας, που οι σταθμοί του με τα μάρμαρα διαφόρων αποχρώσεων, αποτελούν έργα τέχνης. Δείπνο.

 

2η ημέρα

ΜΟΣΧΑ (πανοραμική ξενάγηση της πόλης)

Πρόγευμα. Πανοραμική ξενάγηση στη Μόσχα. Θα δούμε την ξακουστή Κόκκινη Πλατεία, στη βορειοανατολική πλευρά του Κρεμλίνου, με τη μοναδική εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, σύμβολο της Μόσχας, με τους 9 τρούλους του, που ο καθένας συμβολίζει μια γιορτή της Ορθοδοξίας, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το Παλαιό Χρηματιστήριο, τη Βιβλιοθήκη, τους λόφους Λένιν, το τεράστιο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, το πασίγνωστο θέατρο Μπολσόι κ.ά. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Το βράδυ αναζητήστε εισιτήρια για κάποια φολκλορική παράσταση. Δείπνο

 

3η ημέρα

ΜΟΣΧΑ (επίσκεψη στο Κρεμλίνο)

Πρόγευμα. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στη Μόσχα με επίσκεψη στο περίφημο Κρεμλίνο. Θα δούμε τους Καθεδρικούς ναούς   Ουσπένσκυ (Ανάληψης) και Αρχαγγέλσκυ (Αρχάγγελου), που υπήρξαν επί αιώνες ο τόπος στέψης και ταφής των αυτοκρατόρων καθώς και ο τόπος ταφής των περισσότερων Πατριαρχών της Ρωσίας, τον Καθεδρικό Μπλαγκοβεσένσκυ, (Ευαγγελισμού), τα κρατικά κτίρια, το μεγάλο τσαρικό καμπαναριό, του Μεγάλου Ιβάν, το τσαρικό κανόνι κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.

 

4η ημέρα

ΜΟΣΧΑ (ελεύθερη μέρα) - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (διανυκτέρευση στο τρένο)

Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη για να συμπληρώσετε τις αγορές και τις επισκέψεις σας. Επισκεφθείτε τον πεζόδρομο Άρμπατ, που συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες αλλά και ντόπιους, με πλανόδιους καλλιτέχνες και διαφόρων ειδών μαγαζιά, για αγορές, καφέ, ποτό κ.ά. Για κάτι διαφορετικό σας προτείνουμε μια εκδρομή έξω από τη Μόσχα, στην περιοχή Ζαγκόρσκ. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια μεταφορά στο σταθμό του τρένου και αναχώρηση για την Αγία Πετρούπολη. Διανυκτέρευση στο τρένο.

 

5η ημέρα

ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (επίσκεψη στο μουσείο Ερμιτάζ)

Άφιξη το πρωί στην Αγία Πετρούπολη. Σήμερα θα επισκεφθούμε το περίφημο Μουσείο Ερμιτάζ, που στεγάζεται στα Χειμερινά Ανάκτορα. Στις 1.057 αίθουσες και δωμάτια του, στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία αρχαιολογικά ευρήματα και έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής των περισσότερων μεγάλων ζωγράφων, γλυπτά κ.ά.), που χρειάζονται χρόνια και πάνω από 10 χιλιόμετρα για να τα περιεργασθεί όλα ένας επισκέπτης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.  Δείπνο.

 

6η ημέρα

ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (εκδρομή στο Πετροντβόρετς)

Πρόγευμα. Σημερινό μας πρόγραμμα η εκδρομή στο Πετροντβόρετς (Ανάκτορο του Πέτρου), που βρίσκεται 29 χλμ. από την Αγία Πετρούπολη, στις δυτικές όχθες του Φινλανδικού Κόλπου. Αυτοκρατορική κατοικία παλιά, με το όνομα Πέτερχοφ αρχικά, μετατράπηκε κατόπιν από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του 18ου και 19ου αιώνα, σε ένα απέραντο μοναδικό χώρο με Πάρκα σε διάφορα επίπεδα, δεκάδες σιντριβάνια και αγάλματα και τα Ανάκτορα με τα διάφορα παραρτήματα τους. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην όμορφη πόλη στις όχθες του Νέβα, που για τα πολλά της κανάλια έχει ονομασθεί και "Βενετία του Βορρά". Δείπνο.  

 

7η ημέρα

ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (επίσκεψη στο φρούριο Πέτρου & Παύλου)

Πρόγευμα και επίσκεψη στο φρούριο Πέτρου και Παύλου, στο νησάκι Πετροπαυλόσκ στον ποταμό Νέβα, απ' όπου ξεκίνησε το χτίσιμο της Αγίας Πετρούπολης. Στο φρούριο ο Άγγελος με τον Σταυρό στην κορυφή του πυργίσκου του, είναι σύμβολο της πόλης. Συνεχίζουμε με τα κυριότερα αξιοθέατα της όμορφης πόλης. Θα περάσουμε από τη λεωφόρο Νέφσκυ, με τα εντυπωσιακά κτίρια, όπως την Εθνική Βιβλιοθήκη και τον Καθεδρικό Ναό Καζάν, που έγινε με πρότυπο τον Άγιο Πέτρο της Ρώμης. Κατόπιν θα δούμε το Ναυαρχείο, με την καραβέλα στην στέγη του και την πλατεία Παλάς με το μπαρόκ Χειμερινό Ανάκτορο, το Μέγαρο του Στρατού και τέλος το ιστορικό πλοίο του 19ου αιώνα Αουρόρα, που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε παρακολούθηση κάποιας παράστασης μπαλέτου.

 

8η ημέρα

ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα. Πρωινό ελεύθερο. Τα μεσημέρι αποχαιρετάμε την πόλη του Μεγάλου Πέτρου, της Μεγάλης Αικατερίνης και του Λένιν, με τις πάνω από 2.500 βιβλιοθήκες, τα 70 μουσεία, τα 20 θέατρα και τα πάμπολλα παλάτια και αρχοντικά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα (με ενδιάμεσο σταθμό).

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21/7, 04/8, 18/8
 

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ
 ΔΙΚΛ.  ΤΡΙΚΛ.  ΜΟΝ.  ΠΑΙΔ.
Ηοliday Inn Lesnaya or Suschevsky (Mόσχα)
Holiday Inn Moskovskie Vorota 4* (Aγία Πετρούπολη)
1335€ 1335€ 1800€ 1235€
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Πράγα - Μόσχα / Αγ. Πετρουπολη - Πράγα - Αθήνα με C.S.A.
 • Διαμονή 3 νύχτες στη Μόσχα στο ξενοδοχείο Ηoliday Inn Lesnaya 4* ή Suschevsky 4*
 • Διαμονή 1 νύχτα στο Τρένο
 • Διαμονή 3 νύχτες στην Αγ. Πετρούπολη στο ξενοδοχείο Holiday Inn Moskovskie Vorota 4*  
 • Μεταφορές από & πρός το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά (6 στο σύνολο) 
 • Ημιδιατροφή (7 γεύματα)
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Αρχηγός - Συνοδός
 • Ενημερωτικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόρους αεροδρομίων   130 €
 • Υποχρεωτική βίζα Ρωσίας 70 €
 • Είσοδοι σε μουσεία  70 € 
 • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
 • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο  
 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αθήνα - Πράγα 04:25 » 06:05
Πράγα - Μόσχα 07:05 » 11:40

Aγ. Πετρούπολη - Πράγα 16:40 » 17:15
Πράγα - Αθήνα 22:00 » 01:35*
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Ταξιδιωτικά έγγραφα
 • Απαιτείτε διαβατήριο και για την βίζα Ρωσίας το ίδιο το διαβατήριο και μια έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία, το αργότερο 10 μέρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση.